Zwembad Rosas sluit definitief op 1 september

zwembad rosas sluit op 1 september

Zwembad Rosas moet dicht op 1 september 2014. Dat heeft Gentse schepen van sport Resul Tapmaz (sp.a) vandaag bekendgemaakt. Tientallen boze zwemmers verzamelden voor de start van de gemeenteraad om hun woede te uiten.

De sluiting van Rosas werd in oktober 2013 al aangekondigd, bij de publicatie van het meerjarenplan van Stad Gent. Een werkgroep, die samen met de gebruikers een alternatieve financiering probeerde te vinden, konden ondanks hun talrijke inspanningen en acties het zwembad niet redden.

Of het zwembad al dan niet zou sluiten op 1 september, bleef onduidelijk. Vorige maand schreven we nog, na een verkeerd bericht van schepen Tapmaz, dat Zwembad Rosas een jaar langer open mocht blijven. Een uur voor de aanvang de gemeenteraad, bracht schepen Tapmaz aan de gebruikers het nieuws van de beslissing om Zwembad Rosas toch te sluiten.

"Zwembad Rosas gaat dicht gezien het niet gelukt is het financiële plaatje rond te krijgen om het zwembad langer open te houden en de opportuniteit van de herplaatsing van zo goed als alle gebruikers", zegt Tapmaz.

Tientallen furieuze zwemmers verzamelden voor het stadhuis en in de gemeenteraadszaal om hun ongenoegen te uiten. Burgemeester Termont, partijgenoot van Tapmaz, moest tot drie keer toe de zwemmers oproepen om te zwijgen en noemde hen "ondemocratisch". Onder luid geroep verlieten ze uiteindelijk zonder incidenten de gemeenteraadszaal.

Sandra Van Renterghem (N-VA) en Jef Van Pee (CD&V), voorvechters voor het voortbestaan van Zwembad Rosas, hebben alvast een raadsbesluit ingediend. Dit is een voorstel tot wijziging van dit besluit waarbij elk gemeenteraadslid moet stemmen. Op deze manier zal het duidelijk worden wie achter de sluiting staat. Het antwoord zou er snel moeten zijn en we houden jullie via deze site op de hoogte.

Bron: Nieuwsblad/De Gentenaar

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.