Voedselteam Oostakker werft nieuwe leden aan

Ondertussen is het meer dan vijf jaar geleden dat er een voedselteam startte in Oostakker. Wekelijks kunnen de aangesloten gezinnen via de webwinkel op www.voedselteams.be hun bestelling doorgeven en op vrijdag hun waren afhalen in het depot. Je kan nu lid worden van het Voedselteam Oostakker.

 

Verschillende mensen in Oostakker kiezen bewust voor een aansluiting bij een voedselteam omwille van gezonde voeding. Ze kennen met deze formule de herkomst van hun aankopen. De meeste producten zijn biologisch geteeld. Er kunnen o.a. groentepakketten bij een lokale bioboer worden besteld. Deze pakketten bevatten veel gezonde en seizoensgebonden groenten, waaronder "vergeten" groenten die nu hun opmars maken. Verder aanbod bestaat uit fruit, ( koe-, schaap- en geiten-) zuivel, vlees, seitan. Het aanbod breidt steeds verder uit.

De deelnemende gezinnen tonen met deze aansluiting het belang van sociale dynamiek aan. Alles wordt aangekocht aan een eerlijke prijs voor consument en producent, zonder de onnodige kost van overbodig verpakkingsmateriaal en tussenhandel. Vaak fungeren deze bedrijven als tewerkstellingsproject voor sociaal zwakkeren. Doordat de producten zeer lokaal worden aangekocht wordt het vervoer tussen producent en gebruiker beperkt. Het is de bedoeling van voedselteams om niet alleen de afstand te verkleinen in km’s, doch ook beiden meer op elkaar te betrekken.

Indien je (proef)lid wil worden kan je dit laten weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je zal worden uitgenodigd worden voor een kennismakingsgesprek.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.