Vernieuwd politiekantoor van Oostakker opent deuren

Sinds januari 2015 was de Antenne Oostakker en Kanaaldorpen van de Politiezone Gent gesloten voor het publiek. De locatie was dringend aan renovatie toe om het welzijn, comfort en veiligheid van de medewerkers en bezoekers te optimaliseren. De afgelopen maanden werden dan ook de nodige verbeteringswerken en een kleine verhuisbeweging uitgevoerd.

 

politiekantoor OostakkerEen trapje hoger

De bewoners van Oostakker en de Kanaaldorpen kunnen vanaf 2 september terug in hun plaatselijk politiekantoor terecht, in het gekende historische gebouw in Oostakkerdorp. Maar waar het politiekantoor zich vroeger op de gelijkvloerse verdieping bevond, verhuisde de Antenne Oostakker en Kanaaldorpen naar de ruime en frisse lokalen op de eerste verdieping.

Ook de Dienst Bevolking heeft op deze locatie een aantal loketten. Daarom werd in twee aparte ingangen voorzien: één voor het politiekantoor en één voor de Dienst Bevolking. De minder mobiele bezoekers van het politiecommissariaat kunnen nog steeds op de gelijkvloerse verdieping ontvangen worden.

Nieuwe openingsuren politiekantoor Oostakker

De Gentse politie wil haar dienstverlening maximaal afstemmen op de noden van de bevolking. Bovendien wil ze de dienstverlening eigentijds en kwaliteitsvol invullen. Omdat de Wijkpolitie ‘uw meest nabije politie’ is, moeten buurtinspecteurs zo veel mogelijk in hun buurt de straat op kunnen. Het aantal uren dat zij op kantoor administratieve taken uitvoeren, moet ook tot een minimum worden beperkt. Met het oog daarop worden de openingsuren van de Antenne Oostakker en Kanaaldorpen aangepast.

Vanaf woensdag 2 september 2015 kan de bevolking op maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 12.30 uur terecht aan de balie. Op maandag, van 14 tot 19 uur, kan men er ook na afspraak terecht. Een afspraak maken kan telefonisch op het nummer 09 266 63 20 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Buiten deze openingsuren kan men steeds terecht bij de permanente onthaalbalie van het Algemeen Politiecentrum Gent, aan de Antonius Triestlaan 12, 9000 Gent, die 7/7 en 24/24 toegankelijk is.

 

Bron: Lokale Politie Gent

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.