Veel interesse voor informatieavond nieuw knooppunt R4/Langerbruggestraat

Afgelopen dinsdag 27 januari was er een informatievergadering over de geplande aanleg van het nieuw knooppunt aan de R4/Langerbruggestraat. De opkomst was massaal. Voor de 1ste rij worden zelfs nog 3 rijen extra stoelen bijgezet. Het bewijs dat zulke ingrijpende werken leven in Oostakker! Iedereen weet wat er ons te wachten staat: 2 jaar durende werken, files, omleidingen, ... Maar daar tegenover verwachten we dat alles nadien veel vlotter verloopt en veel veiliger wordt.

In maart 2015 start de aanleg van een gloednieuw knooppunt aan de Langerbruggestraat in Oostakker. Daardoor verdwijnen twee gevaarlijke kruispunten op de Kennedylaan. Het kruispunt met de Langerbruggestraat en het kruispunt met Wittewalle/Imsakkerlaan worden vervangen door een brug over de R4. Voor fietsers komt er een veilige, aparte fietsverbinding tussen Oostakker en het veer en de bedrijven aan de overzijde van de R4.

De werken verlopen in verschillende fases. Het kleine stukje Wittewalle wordt geknipt in de bocht. De bedrijven Euromat en Pro-Duo kunnen steeds weg langs de R4. De hulpdiensten kunnen steeds door. Enkel Drukkerij Geers zoekt nu nog een oplossing om direct te kunnen aansluiten aan de R4. Anders moet het zware verkeer terug door de Dorpskom. De bewoners zijn alvast heel blij met de knip in hun straatje want de situatie daar was niet langer houdbaar.

Er werden na de voorstelling heel wat vragen gesteld. Iedereen is er zich van bewust dat we een zeer vervelende periode tegemoet gaan. Maar we moeten erdoor! Qua omleggingen kan men nog niet zoveel zeggen. Dit wordt op de voet gevolgd. Men raadt alle inwoners of passanten aan om zoveel mogelijk in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Velen waren misnoegd dat de fietsers nog steeds de baan zullen moeten kruisen (Langerbruggestraat). Het idee van een fietstunnel werd geopperd maar het antwoord was dat dit technisch niet mogelijk is. 

We wachten met een bang hartje af hoe vlot en veilig alles zal verlopen en hopen op enig begrip van iedere weggebruiker.

 

Meer informatie vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 

Met dank aan Patricia De Beule voor het verslag van deze informatievergadering.

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.