Vanaf morgen sproeiverbod voor recreatieve doeleinden

Vanaf morgen geldt er een algemeen sproeiverbod voor recreatieve doeleinden in Vlaanderen. De maatregel dient om waterverspilling tegen te gaan. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft het verbod aangekondigd.

 

Auto’s wassen, gras sproeien, zwembaden vullen of andere recreatieve bezigheden met stadswater zijn vanaf morgen dus verboden in gans Vlaanderen en dus ook in Oostakker. Er kunnen zelfs boetes opgelegd worden voor wie dat wel doet. 

De beslissing komt er nadat minister van Leefmilieu Schauvliege samenzat met de gouverneurs van West- en Oost-Vlaanderen. Zij vroegen om zo’n verbod. Je kan dus best vandaag woensdag 21/06 deze karweitjes nog uitvoeren.

Vooruitziend zijn

Op dit moment is er geen acuut tekort aan drinkwater maar we moeten vooruitziend zijn", zegt Schauvliege, "Daarom zal ik een verbod instellen voor het niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater. Het gaat dan om het beregenen van het gazon of het wassen van de auto.

Hoe gaat dat gecontroleerd worden?

Dit kan inderdaad gesanctioneerd Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Ook in de jaren '70 was dit het geval en het zal op dezelfde manier gebeuren.

 

Bron: VTM NIEUWS

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.