Vanaf 20 augustus werken aan de Antwerpsesteenweg (N70) in Oostakker

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf 20 augustus met aanpassingen aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en de Groenstraat/Orchideestraat (Gent). Vanaf half september wordt vervolgens ook het kruispunt met de Drieselstraat en de op- en afrit met de R4 aangepakt. De werken duren naar verwachting tot eind september.

Wat houden de werken in?

Vanaf 20 augustus wordt gestart met de eerste tijdelijke aanpassingen aan het kruispunt met de Orchideestraat. In afwachting van definitieve herinrichting in 2019 worden er nu al maatregelen genomen om het kruispunt veiliger te maken.

Er komen aparte verkeerslichten voor fietsers. Fietsers die de Antwerpsesteenweg blijven volgen kunnen via een drukknop aangeven dat ze willen oversteken. Deze verkeerslichten bevinden zich op ruime afstand voor de wagens op nieuwe verhoogde verkeerseilanden. Hierdoor wordt ook de afstand die fietsers moeten afleggen om de aantakkende straten te dwarsen beperkt tot een minimum. De fietspaden worden duidelijk zichtbaar via een rode kleur op het asfalt.

Situatie voor het verkeer

Er wordt eerst gewerkt aan de kant van Gent, ter hoogte van de Orchideestraat en de Groenstraat. Wanneer deze werken zijn afgerond starten de werken aan de kant van Lochristi, ter hoogte van de Drieselstraat en de op- en afrit met de R4. Als laatste zullen de heringerichte fietspaden worden voorzien van een rode kleur.

Het gemotoriseerd verkeer wordt er plaatselijk over één rijstrook geleid. Alle verkeersbewegingen blijven mogelijk. De fietsers worden via de rechterrijstrook geleid.

Ook een aantal bushaltes worden afgeschaft:

 

 

Wegenwerken zijn altijd sterk weersafhankelijk. De weersomstandigheden kunnen deze planning nog wijzigen.

 

Bron: http://wegenenverkeer.be/persberichten/vanaf-20-augustus-werken-aan-de-antwerpsesteenweg-n70-gent

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.