Valse tuiniers bestuderen woningen om later in te breken

taxus kankeronderzoek oostakker

"Enkele valse tuiniers zijn opgemerkt in Oostakker, in de Eekhoutdriesstraat en waarschijnlijk ook daarrond" schrijft een inwoner van Oostakker op de Facebook groep van onze gemeente. Ze zouden dezelfde modus operandi hebben als in Gullegem. Daar kwamen ze de hagen scheren bij enkele inwoners, maar bestudeerden ondertussen de woningen om er later in te breken.

 

Woensdag kreeg de politie via het buurtinformatienetwerk BIN zes meldingen binnen vanuit Gullegem. Volgens de politie gaat het om een vijftal personen die rijden met Franse nummerplaten. Ze bellen aan en zeggen dat ze gratis de buxushaag of de taxus willen snoeien, onder het voorwendsel het snoeiafval binnen te brengen in de strijd tegen kanker.  Ondertussen bestuderen ze de woning en zoeken ze naar bepaalde veiligheidssystemen of zwakke punten om dan later in te breken. Omdat ze met vijf zijn kunnen ze ook op een gewiekste manier de woning of het tuinhuis binnendringen.

Elk jaar is er rond deze periode een actie waarbij taxus inderdaad kan gedoneerd worden voor kankermedicijnen. Vorige jaren (ook dit jaar?) kon je dit ook binnenbrengen in het containerpark van Oostakker.

Wees dus voorzichtig en ga niet in op dit aanbod.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.