Vakantietoezicht: meld de politie als je met vakantie gaat

Wij zijn in de vakantiemaanden en menig Oostakkeraar plant een vakantie in binnen- of buitenland. Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers, want Oostakker wordt de laatste tijd nogal geplaagd door ongewenste gasten. De politie in Oostakker op de hoogte brengen van je afwezigheid is een van de mogelijkheden.

vakantietoezicht politie oostakkerEr zijn tal van maatregelen die je kunt nemen om potentiële dieven af te schrikken, zoals een automatisch licht, een inbraakalarm of een camera. Een bijkomende maatregel is je afwezigheid melden bij je lokale politie. Die kan dan geregeld bij je woning langsgaan of voorbijrijden. Het risico op inbraken wordt door dit vakantietoezicht kleiner en de politieaanwezigheid verhoogt de algemene veiligheid in de wijk. Stel je voor dat je thuiskomt van vakantie en je huis is leeggeroofd...

Hoe vakantietoezicht aanvragen?

Je kan via de website Police-on-web aangifte doen van je afwezigheid. Het is gratis en eenvoudig aan te vragen. U kan tot het systeem van elektronische aangifte Police-on-web toegang verkrijgen via de site http://www.police-on-web.be of via de website van de lokale politiezones http://ww.lokalepolitie.be.

Wanneer vakantietoezicht aanvragen?

Het woningtoezicht moet minstens 7 dagen voor vertrek aangevraagd worden en mag niet langer dan 3 maanden op voorhand aangevraagd worden.

Sociale controle

Weet je dat je buren op vakantie gaan? Hou dan een extra oogje in het zeil. Een spreek misschien op voorhand af om de brievenbus te legen, zodat de afwezigheid niet overduidelijk is.

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.