Student Frederik Claeyssens uit Oostakker op stage in Amerika

Student Frederik Claeyssens volgt de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie aan Odisee in Gent en vertrekt straks naar de Verenigde Staten van Amerika om daar zijn stage van vijf maanden te volbrengen. ”Het was mijn grootste droom om een stage te mogen lopen in Amerika, ik grijp die kans met beide handen!”.

 

Frederik Claeyssens doet stage in AmerikaProfessionele bachelors doorlopen veelal een stage van drie tot vijf maanden tijdens het laatste jaar van hun opleiding. Een buitenlandse stage behoort altijd tot de mogelijkheden, vooral binnen Europa zijn stages populair bij studenten. Maar Frederik Claeyssens, laatstejaarsstudent Biomedische laboratoriumtechnologie wilde kost wat kost een stage in Amerika verzilveren. “Ik heb zelf mijn stageplaats moeten zoeken; het was een helse zoektocht naar de juiste universiteit met de opleidingen die aansloten bij mijn studie in Amerika, maar het is me uiteindelijk gelukt. Na de examens vertrek ik richting States.”

Immunologisch onderzoek

Ik werk in Amerika mee met een onderzoeksteam dat immunologisch onderzoek doet aan de Kansas State University in Manhattan. “Wanneer de bloedtoevoer naar een orgaan afgesloten wordt, dan beschadigt dit het orgaan. Het probleem is dat bij herstel van de bloedtoevoer, het orgaan verder beschadigd wordt, vooraleer de genezing optreedt. Ik help mee in het onderzoek om die beschadiging tegen te gaan”, aldus Frederik. De technieken die ik daar aangeleerd zal krijgen, zullen een belangrijk meerwaarde zijn wanneer ik later zal solliciteren”.

Hoge inschrijvingskosten

Het inschrijvingsgeld aan een Amerikaanse Universiteit is zeer hoog. “Ik verdedig mijn bachelorproef dan ook in Vlaanderen, om die gigantische bedragen te vermijden”, vertelt Frederik. “Dit avontuur is een uitdaging die me later veel zal opbrengen. Amerika biedt veel troeven op het vlak van biotechnologie. Bovendien zal ik andere skills ontwikkelen die me in mijn verdere leven goed van pas zullen komen zoals zin voor initiatief, zelfstandigheid en mijn Engelse talenkennis die er op vooruit zal gaan! ”. Meer informatie?

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.