Snelheidsduivel rijdt in op poort van Verbauwhede en pleegt vluchtmisdrijf

Zaterdagavond omstreeks 21u40 is in de Sofie Schollstraat in Oostakker een wagen aan zeer hoge snelheid tegen de achterpoort van Verbauwhede. Er vielen geen gewonden.

 

Luide knal

Wat een rustige zaterdagavond tijdens de Oogstkermis moest worden, is voor de familie Verbauwhede net iets anders gelopen. Omstreeks 21u40 werd de buurt opgeschrikt door een luide knal. Er bleek een wagen van het type Volkwagen Golf 4 tegen hoge snelheid tegen de achterpoort van Verbauwhede, de specialist in verhuur en verkoop van werktuigen, te zijn geknald. Een buur zag het allemaal gebeuren. 

De wagen met de bestuurder die duidelijk onder invloed was volgens ooggetuigen, verloor zijn nummerplaat, bumper en intercooler op de oprit, maar kon toch vluchtmisdrijf plegen. Het hele incident werd echter keurig op video vastgelegd door bewakingscamera's.

Met veel geluk vielen er geen gewonden. Een uur eerder waren daar nog kinderen aan het spelen. 

Politie was snel ter plaatse en deed de nodige vaststellingen.

Bijna aanrijding in Gentstraat

Hetzelfde voertuig werd ook in de buurt van Oostakker Dorp/Gentstraat en Gasthuisstraat gesignaleerd, waar momenteel de Oogstkermis plaatsvindt. Daar reed deze wagen bijna een man aan, vertelt een lid op de Facebook-groep van Oostakker. Ook zij belde de politie en kon de nummerplaat van dezelfde wagen doorgeven. We willen ons niet voorstellen welke schade deze dader had kunnen aanrichten.

Dader

Er is op dit moment nog geen spoor van de dader. Ooggetuigen spreken van een man van vreemde origine. Het is niet bekend of deze gewond was door de zware klap. De wagen zou in die toestand in ieder geval niet heel ver meer kunnen rijden.

Zodra we meer weten, zullen we dit artikel updaten.

Wie tips heeft, wordt gevraagd de politie te bellen.

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.