Schuifoperatie brug over R4 vlekkeloos verlopen

De eerste van de twee nieuwe bruggen van het toekomstige knooppunt over de R4 is vandaag op haar definitieve plaats geschoven. De R4 is intussen opnieuw open voor het verkeer, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

De R4 was gisteren al even afgesloten voor voorbereidende wegenwerken. Om het gevaarte van net geen 2.000 ton veilig ter plekke te krijgen, was de R4 vandaag om veiligheidsredenen opnieuw tijdelijk afgesloten tussen 2u deze nacht en 17u, maar intussen mag het verkeer er weer langs.

Het nieuwe knooppunt Schansakker moet de woonstraten ten zuiden van de R4 ontlasten van het sluipverkeer naar de industriezone Oostakker I en tegelijk ook de ontsluiting van de industriezone verbeteren.

Als onderdeel van het knooppunt worden twee nieuwe bruggen gebouwd over de R4. De eerste brug is opgebouwd op de plaats waar binnenkort de tweede brug komt. Zo kunnen de stelling boven de R4 en een deel van de bekisting twee keer gebruikt worden. Nu de eerste brug op de juiste locatie staat, kan de bouw van de tweede brug starten.

schuifoperatie brug Oostakker

 Foto: Agentschap Wegen en Verkeer

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.