Schuifoperatie brug op knooppunt Schansakker uitgesteld

Normaal gezien zou de aannemer de brug over de R4 op zondag 1 februari naar zijn definitieve locatie schuiven. Aangezien er nog meer voorbereidend werk nodig is om de schuifoperatie op een veilige manier uit te voeren, zijn de werken uitgesteld.

 

Schuifoperatie uitgesteld

Vooraleer de aannemer de 2000 ton zware brug mag verplaatsen, moeten testen aantonen dat een veilige schuifoperatie kan gegarandeerd worden. Op basis van metingen op, in en rond de brug, wordt de verplaatsing gemonitord. De eerste testen tonen aan dat de huidige opstelling van het schuifsysteem niet voldoende zekerheid biedt. Om elk veiligheidsrisico uit te sluiten, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer beslist om de werken uit te stellen. Een nieuwe timing voor de operatie is er nog niet.

Asfalteringswerken worden ook uitgesteld

Het Agentschap Wegen en Verkeer had ook asfalteringswerken gepland op het kruispunt van de D. Eisenhouwerlaan met de Kennedylaan op het moment dat de R4 afgesloten zou zijn. Ook deze werken zijn uitgesteld.

Knooppunt Schansakker

Voor het nieuwe knooppunt Schansakker (R4-Eisenhouwerlaan), dat zwaar verkeer uit woonstraten in Oostakker zal weren, moeten twee nieuwe bruggen gebouwd worden over de R4. Meer informatie hierover vindt u in ons eerder artikel over Knooppunt Schansakker.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.