Rupert gaat naar Brazilië

Rupert van Campus Impuls (Reynaertschool) te Oostakker is dit jaar ambassadeur voor Zuiddag 2016. Campus Impuls (OV4, type 9) is een middelbare school voor jongeren met een autismespectrumstoornis en een normale tot hoogbegaafdheid. De school startte een drietal jaar geleden met deelname aan Zuiddag. Naast Rupert gingen ook dit jaar weer een 30­tal leerlingen van de school werken voor het goeie doel. Ze gingen aan de slag als parlementslid, kunstenaarsassistent, bediende, … Ter voorbereiding van de volgende editie trekt Rupert samen met vier andere ambassadeurs op inleefreis naar Brazilië.

Rupert (rechtsboven) is een van de vijf ambassadeurs
die in juli naar Brazilie afreist.

KIYO en PAMEN zijn organisaties die in Rio De Janeiro projecten op touw zetten om jongeren achter de schoolbanken te krijgen. De organisaties strijden niet enkel zelf tegen de armoede, ongelijkheid en onrecht bij de jongeren in de regio, maar door te participeren in lokale, regionale en nationale jeugdraden worden de jongeren zelf de protagonisten in de strijd voor hun recht op een betere toekomst. Rupert zal vanaf september vertellen over zijn indrukken in tal van andere scholen. Ook zal een delegatie vanuit Brazilië afreizen om de Zuiddag van 20 oktober van dichtbij mee te maken.

Aan Zuiddag nemen zo’n 15.000 jongeren uit Vlaanderen en Brussel mee. Ze nemen de job van volwassenen over en halen op die manier geld op voor hun leeftijdsgenoten in het Zuiden.

Rupert organiseert een heus evenement om deze inleefreis in the picture te zetten. Op zaterdag 25 juni gaat een minivoetbaltornooi door op de terreinen van de Reynaertschool, Christiaan van der Heydenlaan 24, Oostakker. Daarnaast zijn er workshops en kan je proeven van een wereldkeuken.

brazilian day oostakker rupert

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.