Renovatie brug Eksaardserijweg over R4 vanaf 18 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf 18 mei met de renovatie van de bovenzijde van de Eksaardserijweg. Deze werken kaderen in de aanleg van het knooppunt Schansakker in Oostakker. Vanaf 18 mei wordt de Eksaardserijweg ter hoogte van de brug volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen tijdelijk gebruik maken van de nieuwe brug, die vlak naast de brug van de Eksaardserijweg ligt. Het autoverkeer wordt omgeleid.

 

eksaardserijweg oostakkerDe werken voor de aanleg van het knooppunt Schansakker schieten goed op. De eerste nieuwe brug is ondertussen op zijn definitieve plaats geschoven en de aannemer werkt volop aan de tweede brug over de R4. Vanaf 18 mei pakt de aannemer ook de brug van de Eksaardserijweg over de R4 aan. De Eksaardserijweg gaat tijdens deze werken dicht voor alle verkeer. 

Wat houden de werken in?

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt van de aanleg van het nieuwe knooppunt gebruik om ook de brug van de Eksaardserijweg te renoveren. De aannemer pakt zowel de bovenbouw als de onderbouw van de brug aan. Er komt niet alleen een nieuw wegdek met een voet- en fietspad langs beide zijden van de brug. Ook de leuningen en de waterdichting van de brug worden aangepakt. De volledige renovatie van de brug duurt tot eind juni.

Verkeerssituatie en omleidingen

Vanaf 18 mei gaat de Eksaardserijweg volledig dicht ter hoogte van de brug over de R4.

Dit heeft impact op alle weggebruikers:

Auto's volgen een omleiding via Drieselstraat, N70, Groenstraat en Krijtekerkweg. Het verkeer op de R4 blijft op twee versmalde rijstroken.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdelijk gebruik maken van de nieuwe brug, die vlak naast de brug van de Eksaardserijweg ligt. Voor de veiligheid moeten de fietsers afstappen en de brug te voet oversteken. De brug wordt ‘s nachts ook verlicht.

Openbaar vervoer:

 • Buslijn 39:
  • Reisweg: Krijtekerkweg > Eksaardserijweg > Groenstraat > Onze Lieve Vrouwstraat > Sint-Jozefstraat > Eksaarsderijweg > Krijtekerkweg
  • Niet-bediende haltes: Sint-Arnoutstraat, Zalegemstraat, Wolfputstraat, Wulverdam, P. Hostestraat
  • Tijdelijke haltes: Edugo, Groenstraat, O.L.V.straat, Sint-Jozefstraat
 • Buslijnen 73 en 74
  • Reisweg: Lourdesstraat <> Gentstraat <> Oostakker Dorp
  • Niet-bediende haltes: O.L.V.straat, Sint-Jozefstraat, Groenstraat, Edugo, Sint-Arnoutstraat, Zalegemstraat, Wolfputstraat, Wulverdam, P. Hostestraat
  • Tijdelijke haltes: Lourdes, Brug R4, Eikstraat, Drie Zwaantjesstraat, Geersstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer streeft naar werken met zo weinig mogelijk hinder voor iedereen. 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.