Oostakker zoekt dichter

Op 30 april eindigt de tweejarige opdracht van stadsdichter David Troch als cultureel ambassadeur van Gent. Dit jaar wil men het ambassadeurschap verleggen naar de deelgemeenten. De zoektocht naar een dichter voor Oostakker is hiermee geboren en een nieuwe Oostakkerse dichtbundel wordt tegen eind dit jaar verwacht.

Oostakker zoekt dichterHugo Claus

“De Oostakkerse gedichten” van Hugo Claus uit 1955 geldt als een klassiek voorbeeld en tegelijk het hoogtepunt van de Vlaamse Vijftigers-poëzie. Hier kan nu een nieuw hoofdstuk aan gebreid worden met de zoektocht naar een Oostakkerse gemeentedichter. 

Cultureel ambassadeur

Schepen van cultuur van Gent Annelies Storms bevestigt: “Oostakker is een unieke deelgemeente die overloopt van talent. We willen de lokale bevolking ook de kans geven deze gemeente gedurende de volgende twee jaren cultureel op de landkaart te zetten.” 

Verwachtingen

Van de dichter wordt verwacht om minstens 6 werken per jaar te schrijven. Verder hoeft de dichter geen professioneel woordkunstenaar te zijn, maar moet wel de ziel en de thematiek van de gemeente in zijn werken kunnen leggen.

Wie niet in Oostakker woont, wordt geacht een zeer sterke link te hebben met de gemeente door hier meer dan 10 jaar gewoond te hebben, of binnen de 6 maanden naar Oostakker te willen verhuizen.

Tegenover de prestaties komt naast de onbetwistbare eer ook een vergoeding te staan die op het schepencollege bepaald zal worden.

Hoe deelnemen?

Via onderstaand formulier kan je je inschrijven om mee te dingen naar de titel. Er wordt al een eerste literair werk verwacht bij inschrijving. Op basis van de kwaliteit van het eerste gedicht (volledig vrije vorm: haiku, sonnet, limerick…) wordt een primaire selectie gemaakt.

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.