Oostakker strategisch epicentrum bij annexatie Gentse randgemeenten

De titel van dit artikel is misschien wat bizar maar "Homo Turisticus" Jan Matthys smeedt plannen om de Gentse randgemeenten te annexeren. Lochristi, Evergem enz. moeten onderdeel van Gent worden tegen 2030 om meer ruimte te creëren. Dat Oostakker hierin een grote rol kan spelen op strategisch vlak kunnen we niet ontkennen.

De annexatie door Jan Matthys

jan mattys annexeert ruimte voor Gent

 

Ruimte voor Gent

Geen paniek, er komt geen oorlog met onze buurgemeenten. Dit bevreemdende verhaal kadert volledig in het project dat Gent opzette: Ruimte voor Gent. De Stad vraagt zich af hoe we Gent een nog wijzere stad kunnen maken tegen 2030. Een stad die ons zuurstof geeft om te bewegen en te ademen. En om te groeien en ons te ontwikkelen.

Zo willen ze komen tot een nieuw ruimtelijk structuurplan of structuurvisie, het instrument dat de krachtlijnen moet uitzetten voor dat gewenste ruimtelijk beleid van de stad, niet alleen op korte maar ook op lange termijn.

Ideeën & projecten

Wie wil meedenken of -werken aan Ruimte voor Gent, kan op een speciaal daarvoor gecreëerd platform ideeën en acties delen.

Tot de zomer van 2015 kunt u ideeën en acties op het platform posten. Je kan ideeën van anderen ‘liken’ of delen met vrienden. Je kan ideeën bevestigen of tegenspreken maar je kan ook het het debat aangaan op een aantal evenementen.

Na de zomer koppelt Stad Gent terug wat de oogst aan ideeën, acties en meningen heeft opgeleverd.

Ruimte voor Oostakker

Momenteel zijn er nog geen projecten of acties die rond Oostakker handelen. Uiteraard willen we ook ruimte voor Oostakker. Oostakker kan het strategisch epicentrum worden! Heb je zelf ideeën, dan kan je die delen bij de reacties of rechtstreeks op het platform.

Stuur je ideeën door

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.