Oostakker krijgt eigen bord voor bebouwde kom

Wie de bebouwde kom van Oostakker of een andere deelgemeente van Gent binnenrijdt, zal dat binnenkort ook zien aan een bord met de benaming van de deelgemeente. Dat bevestigde burgemeester Daniël Termont tijdens de gemeenteraadscommissie Algemene Zaken.

 

oostakker bord bebouwde komTegen juni 2015 moet het oude type borden dat het begin en het einde van de bebouwde kom aangeeft, vervangen worden door nieuwe borden. Over enkele maanden verliezen ze namelijk elke juridische waarde van de Wegcode dat je maximaal 50km per uur mag rijden.

Toen de Wegcode in 2004 op verschillende vlakken werd aangepast, is er voor het aanduiden van de bebouwde kom een nieuw verkeersbord ingevoerd, met daarop het silhouet van een dorpskern. Er was onder andere kritiek gekomen dat het oude bord teveel leek op de geelrode borden die de gemeentegrenzen aanduiden.

Vanaf 1 juni 2015 moeten dus alle die oude verkeersborden ‘bebouwde kom’ weg zijn. Dan loopt de overgangsperiode definitief af.  Het overlegplatform Zwijnaarde vond het een ideaal moment om de deelgemeenten duidelijker aan te geven op de borden.

In februari en maart zullen 180 borden aangepast worden. Het gaat alleen om plaatsen waar de bebouwde kom geïsoleerd is. De kostprijs is 8.100 euro. Wanneer de bebouwde kom van de deelgemeente aansluit op de bebouwde kom van Gent-Centrum komt er voorlopig geen vermelding van de deelgemeente.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.