Oostakker heeft plannen voor eigen attractiepark: Mini-Gent

Naar analogie met Mini-Europa in Brussel, wil Oostakker een eigen attractiepark laten bouwen dat momenteel de werktitel Mini-Gent krijgt. Er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie, maar de eerste contacten zijn reeds gelegd. Opening zou voorzien worden rond april 2018.

 

Gent in het klein

De bedoeling is dat het historisch centrum van Gent en alles wat binnen de kleine ring ligt in het klein wordt nagebouwd, zoals je in Mini-Europa kleine versies van belangrijke gebouwen uit de Europese steden kan bewonderen. Het materiaal waarin gebouwd zou worden is nog niet geheel duidelijk maar de geruchten doen de ronde dat het wel eens volledig uit Lego-blokjes zou kunnen bestaan.

Voor kinderen en volwassen

De initiatiefnemers willen hiermee verschillende doelgroepen aantrekken. Enerzijds de scholen, die door het circulatieplan moeilijker hun uitstapjes naar Gent kunnen organiseren. Met de kleine versie van Gent kunnen de kleuters en scholieren toch door Gent wandelen en de rijke geschiedenis van de stad leren kennen onder begeleiding van ervaren gidsen.

Voor de volwassenen komt er tevens een extra dimensie: zij kunnen shoppen bij hun favoriete winkels, weliswaar digitaal. Zo zal je bijvoorbeeld voor een miniatuurversie van Julie's House kunnen staan en via de App "Mini-Gent-Shop" (beschikbaar voor iOS en Android) je bestelling doorgeven. Levering van de pakjes zou dan gebeuren bij jou thuis of in Mini-Gent.

Goed voor de Oostakkerse Middenstand

De Oostakkerse bedrijven gaan hier uiteraard ook mee van profiteren. Er worden samenwerkingsverbanden opgezet om het attractiepark te voorzien van de nodige hapjes, drankjes en souvenirs.

Bij een dagticket zal het tevens mogelijk zijn om de mooie plekjes van Oostakker ook te bezoeken. 

Parking

Er zal voldoende gratis parking beschikbaar zijn rond het attractiepark. Het park zelf wordt ook autovrij en er worden geen shuttles ingelegd, maar de initiatiefnemers voorzien hier geen problemen.

Gidsen en Lego-bouwers gezocht

De organisatie is nog op zoek naar ervaren gidsen die wat weten te vertellen over Gent en Oostakker. Daarnaast wordt er een eerste screening georganiseerd van Lego-bouwers. Wie interesse heeft kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.