Nieuw boek door Oostakkerse schrijver Stefaan Van Laere

Gelukkig groeien er geen bomen op de noordpool
Doe ook mee aan de wedstrijd onderaan het artikel!

Stefaan Van Laere (°1963) is al meer dan de helft van zijn leven beroepsauteur en journalist. Hij schreef ruim 75 boeken in een brede waaier aan genres, zowel fictie als non-fictie voor jeugd en volwassenen.

Die vele interesses van de schrijver resulteren in een oplage van meer dan 400.000 exemplaren.

Zijn meest recente werk "Gelukkig groeien er geen bomen op de Noordpool" is meteen ook het allereerste boek van de nieuwe Oostakkerse uitgeverij Partizaan, die zich profileert als eigenzinnig en buiten de lijntjes kleurend.

Stefaan Van Laere en Uitgeverij Partizaan

Stefaan Van Laere kent het boekenlandschap door en door. Hij bouwde de afgelopen jaren massa's ervaring achter de schermen van de uitgeverswereld op. Zijn naam doet een belletje rinkelen in de wereld van de boekhandels en bibliotheken, die gretig afnemers van de door hem geschreven en/of uitgegeven boeken zijn. Met de net opgerichte uitgeverij Partizaan zet hij een nieuwe stap voorwaarts. 

Ook raakt Stefaan steeds bekender buiten het Nederlandstalige taalgebied. Nadat eerder al vier van zijn culinaire werken in het Frans uitkwamen, verschijnen dit jaar zijn eerste twee titels in het Engels. Iets waar we met onze gemeente zeker en vast trots op mogen zijn.

Uitgeverij Partizaan wil ook de mogelijkheid bieden om zelf een boek uit te geven. Je kan steeds contact met hen opnemen om je manuscript te laten beoordelen en wie weet word je zelf een bekende Oostakkerse auteur.

Gelukkig groeien er geen bomen op de Noordpool

Het nieuwste boek van Stefaan gaat over Baziel, een inwoner van het Gentse havenbuurt. Baziel is wat fier op zijn naam. Afgeleid van 'basileos', Grieks voor 'koninklijk'. Zo voelt hij zich ook, daar op dat sobere, duistere kamertje in de havenbuurt. Dat ze hem maar met rust laten!

De gedachten van Baziel gaan alle kanten uit. Eerlijk gezegd, soms heeft hij veel weg van een ongeleid projectiel. Alles en iedereen moet er dan aan geloven, niemand is nog veilig voor zijn soms vilaine kritiek. Maar, zo vindt hij zelf, het is goed bedoeld, hij wil alleen maar zijn medemens helpen. Wilden ze maar luisteren, de dwazen! Dat moeten ze het zelf maar weten, hij kan niet meer dan zijn best doen. Als ze zo beginnen, staat hij niet voor de gevolgen in.

Wraak die aan de ribben blijft kleven, vergt de nodige voorbereiding. Het is niets minder dan oorlog. Je trekt maar beter tot de tanden gewapend ten strijde.

 

Wie dit boek, of andere werken die uitgegeven worden door Partizaan, wil lezen kan ze eenvoudig bestellen op zijn webshop. Je kan ook terecht bij Dagbladhandel Tollenaere (Oostakker Dorp) en Dagbladhandel De Mey (Eikstraat).

 

Wedstrijd

Speciaal voor de lezers van Oostakker.be mogen we 2 exemplaren van zijn nieuwste boek "Gelukkig groeien er geen bomen op de Noordpool" weggeven. Het enige wat je moet doen is fan worden van zijn Facebook-pagina en hier in de reacties even achterlaten waarom jij dit boek wil winnen. De 2 beste/leukste reacties winnen. De winnaars worden bekendgemaakt op 30 juni. Veel succes!

 

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.