Koppel uit Oostakker overleeft terroristische aanslag in Tunesië

Marc Hoste en Nadine De Landsheer uit Oostakker hebben de terroristische aanslag van afgelopen vrijdag in Tunesië op het nippertje overleefd. Ze zijn ondertussen terug in België.

De Hel van Tunesië

koppel uit oostakker overleeft terroristische aanslag in Sousse Tunesie

Marc en Nadine gaan al jaren naar hetzelfde hotel Imperial Marhaba in Sousse, Tunesië. Wat een zoveelste leuke reis beloofde te worden, kwamen ze deze keer echter terecht in een ware hel. De aanslag waarbij 38 doden vielen bracht hen griezelig dicht bij de dood.

Ze zaten op het strand toen opeens in het midden van het strand iemand vanuit het water kwam gelopen. Een jonge kerel begon plots in het wilde weg te schieten en probeerde zoveel mogelijk mensen te doden.

Marc en Nadine lieten als achter op het strand en besloten te vluchten. Ze zijn snel achter een hotelgebouw naast het strand gelopen en daar de wasserij binnengevlucht. De terrorist was op dat moment ook al het hotel binnengelopen.

Samen met een veertigtal andere mensen hebben ze zich daar verschanst en de deuren gebarricadeerd. Marc probeerde iedereen kalm te houden, uit schrik door het lawaai van de paniek ontdekt te worden.

Niet alle vrienden van het koppel konden zich tijdig verschansen. Claude, een vriend uit Verviers, heeft tijdens de vlucht een kogel in zijn been gekregen en was hevig aan het bloeden. Hun Duitse vriendin Gisela hebben ze niet meer gezien.

Het duurde een uur voor ze terug naar buiten konden. Ze zagen een aantal lichamen liggen, waaronder waarschijnlijk Gisela. De grond was besmeurd met bloed. Een vreselijk tafereel.

Geef die terroristen niet wat ze willen

Marc en Nadine werden vrijdagnacht terug naar België gebracht. Ze blijven dapper: in augustus stond een nieuwe reis naar hetzelfde hotel, voor de 37ste keer, geboekt. Die reis gaat nog altijd door want ze willen niet toegeven aan wat de terroristen willen, en dat is angst inboezemen.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.