Juwelier Moens vrijgelaten onder voorwaarden

Juwelier Filip Moens, die gisterenmiddag een overvaller dodelijk verwondde, is vrij onder voorwaarden. Moens zou door de daders geslagen, geschopt en bedreigd zijn met een vuurwapen.

 

De juwelier schoot gisterenmiddag op twee verdachten, nadat die zijn zaak hadden overvallen. "De mannen waren gewapend, maar hebben niet geschoten", bevestigde het parket gisteren.

Moens schoot pas op de verdachten toen die wegvluchtten op een bromfiets. Daarbij werd één van hen geraakt. De juwelier werd gearresteerd en voor de onderzoeksrechter geleid op verdenking van doodslag. Verder onderzoek moet uitmaken of het om wettige zelfverdediging gaat of niet.

Moens werd gisteren ondervraagd en door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Moens werkt zeer goed mee aan het onderzoek, klinkt het bij het parket.

"Uit de eerste verhoren zou blijken dat de overvallers bijzonder agressief te werk gingen", zegt het parket nog. Moens zou door de daders geslagengeschopt en bedreigd zijn met een vuurwapen. Ook de aanwezige familieleden van de juwelier en klanten zouden bedreigd zijn.

De politie zoekt ondertussen nog intensief verder naar de tweede dader.

Lees ook: Overvaller juwelier doodgeschoten. Wat met de juwelier?

juwelier moens vrijgelaten

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.