Ivago-staking is voorbij. Wat betekent dat voor Oostakker?

De vakbonden hebben het akkoord dat gisterenavond werd bereikt sterk verdedigd ten opzichte van de stakende achterban. Hoewel er nog heel wat tegenkanting was vanuit het publiek, werd de staking om 9 uur afgeblazen. De personeelsleden stemden in met het akkoord dat bereikt werd tussen de directie en de vakorganisaties. Tijd om orde op zaken te stellen, en Gent en de deelgemeenten terug proper te maken. Wanneer is Oostakker nu aan de beurt?

ivago staking voorbijNormale ophaalrondes hervat

Morgen, donderdag 4 juni 2015, worden de normale ophaalrondes hervat. Afval mag buiten geplaatst worden volgens de ophaalkalender. De geplande ophalingen voor grofvuil gaan niet door. De betrokken personen werden hierover verwittigd. 

Inwoners van het landelijk gebied zoals Oostakker mogen bij de volgende ophaling zakken bij de container plaatsen. Het gaat hier om gewone (zwarte) vuilzakken met een volume niet groter dan een container.

Glas en papier wordt volgens de kalender met de volgende ophaling meegenomen, dus even terug binnennemen is de boodschap of ermee naar het containerpark van Oostakker gaan.

Recyclagepark terug open

De recyclageparken in de Lourdesstraat, Proeftuinstraat, de Maïsstraat en Destelbergen zijn ondertussen open. Enkel de parken in Drongen en Gentbrugge zijn nog dicht, maar gaan morgen wel open.

Compensatie

Ter compensatie voor de hinder tijdens de staking van de voorbije weken, krijgen alle inwoners van Oostakker (en andere Gentenaars) van Ivago 1 gratis beurt in het containerpark. Bedrijven die een contract hebben met Ivago krijgen dertig procent korting op hun factuur van juni.

 

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.