Interview met politiek kandidaat Angelo Baete - Gentse Burgers

Deze week publiceren we een reeks interviews met de lijsttrekkers van de partijen die in Gent en Oostakker opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018.

Vandaag is het de beurt aan Angelo Baete van Gentse Burgers

 

gentse burgers verkiezingen Gent

Wie bent u en wie is uw partij?

Mijn naam is Angelo Baete. Ik ben 25 jaar oud en sta als jongste op de kandidatenlijst van de Gentse Burgers. De Gentse Burgers is een burgerbeweging die bestaat uit Gentenaars die niet partij gebonden zijn. Deze is ontstaan uit protest groepen zoals Gent Wake up, GVD9000, handelaars vluchten uit Gent, protest circulatieplan.  Waarbij we aankaarten wat de stad toch beter zou kunnen doen.

Hoe bent uzelf en uw partijgenoten gebonden aan Oostakker?

In elke deelgemeente zochten ze dus vertegenwoordigers die instaan voor hun wijk.  Ikzelf en Lindsey Callaert wonen al een tijdje in Oostakker, we vonden dat er veel te weinig inspraak was dus is het nu tijd voor verandering. 

Wat is uw politieke ervaring?

Op mijn leeftijd en als werkende burger heb ik nog geen bergen ervaring. Alhoewel er echte experts tussenzitten valt er altijd bij te leren. Maar, bekijk het eens zo: Er zijn politiekers die veel weten over politiek maar weinig kennis van zaken hebben zoals de problemen van de burgers of zich er gewoon niet mee bekommeren. Is het niet beter om zelf eens naar de burgers te luisteren in plaats van zaken achter gesloten deuren op te lossen? 

Wat is de essentie van uw programma?

We hebben een 20 tal punten in ons kernprogramma opgesteld waarbij we aankaarten hoe je een stad echt moet besturen. 

Geen loze beloftes, mandatenjacht en andere zaken die eeuwig duren. Iedereen mag zo zijn mening geven en ons raadplegen op de volksraadsplegingen, zodat elke wijk aan het woord kan komen.

Elke burger kan zo dus digitaal of op papier stemmen over wat er kan aangepast worden in hun wijk. Gentse Burgers: Burgers bepalen beleid.  Voor meer informatie kunt u altijd ons programma terugvinden op: http://gentseburgers.be/kernprogramma/ 

Wat is uw ambitie voor Gent en hoe gaat u dit verwezenlijken?

Zelf verkies ik dat de schulden eerst weggewerkt worden zonder dat de burger hierbij moet lijden door hogere taksen bvb. Door alle inkomsten en uitgaven bij te houden en geen onnodige "miljoenen" meer uit te geven zou dit al een eerste stap voorruit zijn.

Wat is uw specifieke ambitie voor Oostakker en hoe gaat u dit verwezenlijken?

Er zijn nog steeds mensen die flessenwater moeten kopen. Hulpbehoevende mensen zouden die gewoon aan hun deur geleverd moeten krijgen. Een éénmalige compensatie van 25 euro is onvoldoende. Hier zijn veel oplossingen voor en alles valt te bespreken. Ik weet niet of BBQ in het park nog een goed idee is maar als er mensen zijn die hun afval en hun BBQ laten liggen. Qua veiligheid zou het er ook op voorruit kunnen, want ik denk dat dit de laatste jaren toch toegenomen is. Geen verkeersplaatsen afnemen bij de handelaars maar handel stimuleren. Er moet wel een middenweg zijn want er zijn ook inwoners die rust willen natuurlijk.  

Heeft u nog een specifieke boodschap aan de inwoners van Oostakker?

Make #uustakker great again! 

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.