Informatieavond op 17/06 over werken Lourdesstraat en Veenakkerstraat

Werken lourdesstraat oostakker

Het moment is misschien, bewust of onbewust, slecht gekozen voor de voetbalfans maar op dinsdag 17 juni 2014 organiseert de Stad Gent een infoavond over de geplande werken in de Lourdesstraat en de collectorwerken in de Veenakkerstraat en omgeving.

Tijdens die informatiemarkt kunnen bewoners en aangelanden de plannen bekijken en info vergaren over de Lourdesstraat, de Veenakkerstraat (noordelijk en zuidelijk deel) en het Veenakkerpad.

De infosessie gaat door in het OCO in de grote polyvalente zaal, doorlopend van 19 tot 21 uur.

Lourdesstraat

Stad Gent en TMVW plannen de totale vernieuwing van de Lourdesstraat. Het huidig plan voorziet in afwisselende parkeerstroken, duidelijke en brede fietspaden aan beide zijden van de weg en heel wat groen. TMVW voorziet eveneens in de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, waarbij afvalwater en regenwater apart afgevoerd worden.

Veenakkerstraat (noordelijk en zuidelijk deel) en Veenakkerpad

Aquafin voorziet de bouw van een pompstation met overstort in de Veenakkerstraat. Tegelijkertijd zal de Veenakkerstraat, zowel het noordelijke als het zuidelijke deel, heraangelegd worden. De verbinding tussen beide delen gebeurt door het Veenakkerpad. Daar komt een volledig uitgerust fietspad.

Aan beide uiteinden van het Veenakkerpad krijgt de Veenakkerstraat het statuut van woonerf en wordt als dusdanig aangelegd. Voor het noordelijk deel van de Veenakkerstraat (Noordveenakkerstraat) betekent dit dat het stuk tussen het Veenakkerpad en de aftakking naar de terreinen van Infrabel, een woonerf wordt. Verderop in de Noordveenakkerstraat (richting Hogeweg) komt er een rijweg in asfalt, met een parkeerstrook en een voetpad. Het fietspad ligt er zijdelings van de parkeerstrook met een groenzone tussen.

Gescheiden rioleringsstelsel

Er komt binnen dit project ook een gescheiden rioleringstelsel. Hierdoor moeten alle woningen langs het tracé van de werken hun afvalwater en regenwater gescheiden aanbieden.

Infoavond

De informatieavond kan doorlopend bezocht worden tussen 19 en 21 uur in het Ontmoetingscentrum Oostakker, in de grote polyvalente zaal, Pijkhoekstraat 30, 9041 Oostakker. De ontwerpen van beide projecten zijn te bekijken en de bewoners kunnen vragen stellen aan deskundigen en Gentse Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen)

 

 

Bron: Gent.be

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.