Halloweenstoet Oostakker viert 10de editie in 2016

De jaarlijkse Halloweenstoet gaat dit jaar door op maandag 31 oktober. In het kader van deze tiende editie steken een aantal nieuwigheden de kop op met onder meer een spectaculaire verrassingsact. Gratis deelname voor alle kinderen én hun ouders of begeleiders. De deelnemers zijn overigens verzekerd.

De Halloweenstoet is ondertussen uitgegroeid tot een vertrouwd en aantrekkelijk evenement op Oostakker. Het initiatief krijgt steevast enkele honderden kinderen en ouders naar startplaats Oostakkerdorp.

Organisatoren en sponsors kruiden het kindvriendelijk verkleedpartijtje met heel wat lekkers en andere lokkers. Stewards en politie zorgen steevast voor omkaderende veiligheid en loodsen het jonge en enthousiaste volkje op een vlotte en serene manier langsheen het parcours.

Dit jaar zijn er enkele logistieke wijzigingen. De deelnemers verzamelen traditiegetrouw vanaf 18.30 uur aan de chirotent en de kiosk aan Oostakkerdorp. Nieuw is dat de begeleide jongeren beneden de twaalf jaar om 19 uur starten. De ouderen vertrekken een halfuurtje later, juist om 19.30 uur. Geen nood, want tussen het tijdstip van verzamelen en vertrek worden de deelnemers telkens opgewarmd met een heuse vuurshow. Om de twee jaar wisselt het traject van looprichting. Dit keer gaat het van Oostakkerdorp, via de Gentstraat, Sint-Laurentiuspark, Edmond Ronsestraat, Jozef Cardijnlaan, Sint-Laurentiuslaan, Petrus Hostestraat en Christiaan Brosteauxstraat opnieuw via de Petrus Hostestraat, Vendelstraat en Bredestraat richting Oostakkerdorp.

Aan de optocht is ook een wedstrijd gekoppeld. De leukst versierde huisjes op het parcours maken kans op twee waardebonnen van elk 25 euro, gesponsord door Bakkerij Hemelsoet (Bredestraat) en Bakkerij Van Damme (Gentstraat).

Na tien jaar op de affiche laat de Halloweenstoet duidelijk nog altijd een opmonterend licht schijnen in donkere dagen. Het zal dit keer niet anders zijn!

TOT DAN !!!

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.