Google bouwt nieuw kantoor in Oostakker

Internetgigant Google kondigt aan een nieuw kantoor in Oostakker te openen als operationele uitvalsbasis voor Vlaanderen. Tegelijk starten ze een campagne om nieuwe medewerkers voor deze locatie te vinden.

Googleplex in Oostakker

Het Googleplex, de naam die Google geeft aan zijn kantoren, zal gebouwd worden langs de Drieselstraat, tegenover Volvo Trucks. "We hebben voor die locatie geopteerd omdat de voorzieningen daar al optimaal zijn. Er is reeds de windmolen op de site van Volvo die ons ook energie kunnen leveren en er is een vlotte verbinding met de R4." legt de country manager van België uit. Een tweede optie die ze hadden was het containerpark in de Lourdesstraat, maar daar konden ze pas na de verhuis van het recyclagepark in 2017 terecht. "We willen echter volgend jaar in april al plechtig openen.", aldus de Googler.

Waarom in Oostakker?

Googleplex Oostakker, zal een bijkantoor worden van het hoofdkantoor in Brussel, maar moet volledig zelfstandig opereren. De reden om voor Oostakker te kiezen is duidelijk: Gent boomt op het vlak van digitale innovatie en talent, maar de Stad had geen geschikte locatie. Een uitweg naar de rand is ideaal. Bovendien kan van hieruit heel Vlaanderen makkelijk bereikt worden.

Google fietsen met wifi

Google wil meteen ook het campusgevoel dat heerst in hun headquarters in Mountain View naar Oostakker brengen. "We starten een proefproject met Google fietsen die door de werknemers gebruikt kunnen worden. Deze zullen ook door de inwoners van Oostakker gratis gebruikt kunnen worden na registratie." De veelkleurige fietsen zullen op verschillende plaatsen in Oostakker geplaatst worden, zodat lokaal transport ecologisch verantwoord wordt. De fietsen zijn ook meteen wifiversterkers, aangedreven door de dynamo en kunnen zo voor gratis internet zorgen binnen de gemeente.

Op zoek naar Googlers

Er wordt nog stevig gezocht naar verschillende profielen om in Googleplex Oostakker te werken. Developers, online marketing consultants met een voorliefde voor AdWords, web analysts, maar ook ondersteunend personeel. De meest opvallende job is misschien wel die om met de Google Streetview auto rond te rijden om Google Maps te actualisren. Het nieuwe kantoor zal plaats bieden aan 400 personen. Je interesse tonen binnen verschillende functiedomeinen kan je alvast via dit online formulier

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.