Gent lanceert crowdfunding platform voor bewoners en ondernemers

Crowdfunding, zoals de naam suggereert is een financieringsmethode waar mensen zoals u en ik (de crowd), projecten ondersteunen met eigen geld. Bekende internationale platforms zoals Kickstarter en Indiegogo hebben op die manier al heel wat dromen kunnen realiseren. Vanaf 16 maart heeft Gent zijn eigen platform.

Voor wie?

crowdfunding platform gent oostakkerMet het nieuwe crowdfundingplatform biedt Gent vanaf 16 maart een kwaliteitsvol instrument aan aan organisaties die op zoek zijn naar financiering. Gent richt zich daarbij zowel tot wijkinitiatieven voor bijvoorbeeld Oostakker als tot opstartende kleine bedrijven die startkapitaal zoeken.

Wat doet de Stad Gent?

Gent voorziet in eerste plaats een laagdrempelig, kwaliteitsvol en betrouwbaar platform. Initiatieven die het Gentse platform gebruiken, zullen van de Stad Gent de nodige begeleiding en ondersteuning krijgen want financiering vinden is niet makkelijk.

Gent wil ook co-financieren. De Stad zal per jaar 75.000 euro ter beschikking stellen. Een jury van experten zal projecten selecteren die hiervoor in aanmerking komen. Co-financieren betekent wel dat het restbedrag (25%, 50% of 75%) ook gecrowdfund moet zijn en hiermee het maatschappelijk belang bewijst.

Aan investeerders in het crowdfundingsplatform zal Gent tevens een symbolische attentie aanbieden.

Initiatieven uit Oostakker

Wil je in Oostakker iets op poten zetten, laat het ons zeker weten en we schenken er de nodige aandacht aan.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.