Fonkie Tuur uit Oostakker doet mee aan Belgium's Got Talent

Op vrijdag 13 maart kan je Fonkie Tuur (een van de alter ego's van Mike Claeys) uit Oostakker aan het werk zien in Belgium's Got Talent. We stelden hem een aantal vragen over zijn deelname. Het relaas daarvan kan je hieronder lezen.

Wie is Fonkie Tuur?

Mijn echte naam is Mike Claeys. Ik heb een opleiding gevolgd tot sociaal werker en heb die job 12 jaar uitgeoefend. 4 jaar geleden richtte ik mijn eigen bedrijf op: "Woord Omhoog". Daarmee geef ik rap- en muziekworkshops in het onderwijs, bedrijven, jeugdwerk enz... (Meer over het leven van Mike Claeys)

Waarom neem je deel aan Belgium's Got Talent?

Eerlijk: gewoon voor de lol... Ik wou 's van nabij meemaken hoe zo'n programma gemaakt wordt en nieuwe mensen leren kennen.

Hoe heb je je deelname ervaren?

Heel goed! De makers gaan superprofessioneel te werk. Ongelofelijk wat een hoop vakmensen samenwerken om zoiets tot stand te brengen. Ze doen er alles aan om de deelnemers op hun gemak te stellen en te helpen. Je voelt je als artiest geruggesteund. De omstandigheden om je ding te doen zijn optimaal.

En hoe beviel de jury?

De jury was streng maar rechtvaardig maar om meer te weten omtrent mijn auditie en hun reactie kijk je morgen 13 maart best zelf naar Belgium's Got Talent. Alles wordt dan duidelijk. Ik kan alvast vertellen dat ik nog nooit zoiets spannends meemaakte. Al die camera's, het publiek, de jury, Koen Wauters die presenteert, de immense druk... gene zever!

Waar kunnen we Fonkie Tuur verder aan het werk zien?

Fonkie Tuur is een figuur die ik speciaal voor het programma bedacht. Met mijn andere band The Sloofs speel ik in Evergem op 18 april. Op 11 juli treed ik op met mijn kids-project Meneer Megaferm ergens in Gent (de precieze locaties kreeg ik nog niet door). Hopelijk geraak ik ver in het programma en komen er massa's optredens uit. Misschien ook in Oostakker? (nvdr: Misschien kan hij op Bruudruusterrock 2015 optreden?)

 

 Fonkie Tuur kreeg 3 ja's en gaat door naar de volgende ronde! Proficiat.
 
 
Foto "Belgium's Got Talent" is eigendom van VTM
 
 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.