Edugo organiseert eerste Edugo Run op 3 juni

Scholengroep Edugo organiseert vandaag vrijdag 3 juni voor het eerst de EDUGO Run. Hiermee willen ze naar analogie met de Ghelamco Run (in de Ghelamco Arena van KAA Gent) een urban trail zijn die over en door de campussen van Edugo Oostakker loopt en tegelijk de nieuwe infrastructuur in de belangstelling brengen. De opbrengst van de EDUGO RUN gaat naar het Breënsfonds en is toegankelijk voor iedereen.

edugo runDe Edugo Run is bedoeld voor de leerlingen en onderwijzend personeel van de verschillende lagere en secundaire scholen, hun familie én iedereen die wil deelnemen voor het plezier of wie zijn oude school nog eens vanbinnen wil zien. Er zal ook randanimatie voorzien worden, met drank en eten en zoals we Edugo kennen, met veel ambiance.

Urban Trail

De term Urban Trail is een echte hype. Aangezien er niet zo veel groen meer is waar je kan lopen (in Oostakker gelukkig nog wel) zoeken lopers naar andere omgevingen. Zo lijkt lopen tussen en in gebouwen, langs trappen en industriële sites toch een uitdaging. Het wordt geen Viking Run met veel obstakels, hoewel het weer misschien niet zo zal meezitten.

Praktisch

De eerste editie van de EDUGO Run is op vrijdag 3 juni 2016.

In de namiddag lopen de lagere scholen (campussen Edugo Slotendries en Edugo Sint-Vincentius) samen een aangepast parcours.

Om 18u starten 3 verschillende parcours om en rond de campussen van Edugo Oostakker:

  • Een specifieke kids run van 1,5km voor de jongsten.
  • Nadien komen de ouderen aan bod die kunnen kiezen tussen een parcours van 5 km (om 18u15) of 10 km (om 18u45).

De start en aankomst liggen naast de EDGO Arena, Sint-Jozefstraat 16, Oostakker.

De organisatoren verwachten voor de lopen die vanaf 18 uur plaats vinden toch nog tussen de 500 en 1.000 deelnemers.

Deelnameprijs

Kinderen betalen 2 euro. Volwassenen 5 euro. De opbrengst gaat naar het Breënsfonds, een vzw die gezinnen met kinderen financieel steunt bij hun onderwijs.

Inschrijven kan via www.edugo.be maar ook ter plaatse.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.