Dit was Oostakker in 2016

2016 ligt achter ons, en we zijn 2017 ingezet. We blikken toch graag eens terug op het nieuws van 2016.

2016 in vogelvlucht

Het jaar begon zoals in elke andere gemeente op 1 januari 2016. We wensten jullie er eentje met suiker en eentje met zeem. Wat het ging worden, zou de tijd wel uitwijzen.

We kwamen in februari in het nieuws met Jef die Peter Van De Veire charmeerde met zijn brief, maar werden nog meer om de oren geslagen met informatie over de werken aan de Langerbruggestraat die uitgesteld werden gestart. In dezelfde koude februarimaand zorgde een brandje in Lunch Garden voor wat warmte.

Ook heel wat dierenvriendschap met de jaarlijkse paddenoverzet, maar ook veel verloren poesjes passeerden de revue op de Facebook-groep. We hebben hierover geen statistieken bijgehouden en gaan dat ook in 2017 niet doen.

Mensen uit Oostakker denken ook aan hun toekomst en opleiding: onder massale belangstelling gingen we in mei naar de opendeurdagen van Edugo. Wedden dat zo een succesconcept ook in 2017 terug zal komen?

Als we niet met de auto of met de fiets al dan niet goed verlicht, Oostakker doorkruisten (enkelen op een bakfiets, jawel!) dan verplaatsten we ons ook nog te voet in een heuse Jane's Walk. Dat was ook heel vaak nodig omdat er zoveel omleidingen en wegenwerken waren. We liepen zelfs in juni op de Edugo campus met de Edugo-Run.

Al die opengebroken straten, het is van den boer, zeiden sommigen en organiseerden terug een boerenmarkt. Sinds maart kan je daar terecht voor allerlei lokale producten. Ook was er later op het jaar een oproep om lid te worden van een Voedselteam.

De 1 aprilgrap van 2016 was een artistieke: we zochten een Dorpsdichter. Er kwam wat talent bovendrijven, maar het meeste was niet voor publicatie vatbaar. Twee weken later vonden we het allemaal niet zo grappig toen een vrachtwagen met beton zijn lading verloor op de R4. Opnieuw Oostakker in het nieuws maar dat waren we gewoon door het dagelijkse filenieuws).

Sympathiek als we zijn, waren we ook massaal aanwezig op de benefiet voor Lenn Van Gysel eind april. We hopen van harte dat het goed gaat met Lenn.

Muziek hoort bij Oostakker, daarom organiseerde VZW Goedleven eind mei een Beleefdag voor het Pop- en Danscollege

In juni waren er nog meer wegenwerken en files. We waren het al gewoon. Maar de zomer stond voor de deur en we gingen daar van genieten.

In 2016 hadden we ook weer te veel spullen die we kwijt wilden en anderen die ze wilden kopen. KWB Oostakker organiseerde daarom een tweedaagse garageverkoop. Op die garageverkoop verspreidde het nieuws over een afbraakbedrijf in Oostakker als een lopend vuurtje. De milieuvergunning hebben we kunnen tegenhouden.

Oostakker was ook eventjes in de ban van voetbal. Zo organiseerde Dekenij Oude Bareel het EK 2016 op groot scherm en was het ook in de lokale gelagzalen te bekijken.

We zonden ook een ontdekkingsreiziger uit, die zowaar Oostakker in Brazilië bekend gemaakt heeft. Rupert deed dat heel goed!

Op de nationale feestdag konden we rare wezentjes spotten in Oostakker. Zowel digitaal als tastbare Pokémons.

In augustus was er weer veel ambiance op BruudRuusterRock, maar dat zijn we gewend van de organisatie. Elk jaar een topfeest.

Seppe Van Holsbeke verdedigde de eer van Oostakker, en ook een beetje die van België, op de Olympische Spelen en kwam tot de achtste finales. 

Vlaamser dan Vlaams was weer de Vlaamse Kermis van Chiro Lourdes in augustus. Bij het einde van de zomervakantie, ware het niet dat we eerst nog de Oogstkermis hadden.

Naarmate het donkerder werd, kwamen er ook ongure types op straat. Vooral te zien op de Halloweenstoet.

Iemand wou de broodjes goed doorbakken in de Carrefour, wat in november voor een brandje zorgde.

Een groot infomoment over de vernieuwing van Oostakkerdorp zorgde voor veel belangstelling en discussie. We onthouden vooral dat het mooier gaat worden, maar met minder parkeerplaatsen.

De Sint en Zwarte Piet waren weg, en dan kwam de Kerstman op de jaarlijkse kerstmarkt. Een dag na Kerstmis was er nog een evenement van DC Mozaïek, waar iedereen nog duidelijk goed gesmuld heeft, want al het eten was op.

Het jaar eindigde iets minder goed voor een gezin uit de Katoenstraat door een brand, maar vooral de solidariteit die hier naar boven kwam, moeten we onthouden.

2017

Hoe wordt het in 2017? Oostakker zal opnieuw schitteren, er zal veel georganiseerd worden, ook veel in de file gestaan worden, huisdieren zullen gaan en terugkomen. Laat ons in 2017 vooral respectvol met elkaar omgaan en minder zagen, de zaken met een positief oog bekijken en problemen onderling oplossen zonder iedereen te betrekken. Laat Oostakker in 2017 weer een gemeente worden die aan elkaar hangt. 

Een super 2017 toegewenst!

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.