De Vertelstoel in december in de bibliotheek van Oostakker

In december staat de Vertelstoel in Bibliotheek Oostakker. De bibliotheek en de Gezinsbond maken er samen een heuse vertel- en voorleesmaand van!

vertelstoel oostakkerVoor ouders is er een voorleesinfoavond, voor kinderen een verhalenmiddag (4+) en een knutselworkshop (8-12 jaar):

  • Op donderdag 11 december om 20u is er een infoavond voor ouders rond boeken en voorlezen. Voorlezen, daar kunnen baby’s en peuters, maar ook oudere kinderen heel erg van genieten. Ontdek welke boeken u kunt vinden in de bibliotheek en hoe ze te gebruiken en aan de slag te gaan met een heleboel voorleestips. Voorlezen is niet alleen goed voor de ontwikkeling van uw kind, het is vooral heel leuk!
  • Op woensdag 17 december van 15 tot 16 uur  vertelt Tom Van Outryve ‘Winterse Verhalen’ voor kinderen vanaf 4 jaar en de (groot) ouders. Neem een dekentje mee, duffel je goed in en spits je oren. Tom neemt je mee in een wereld vol spanning en schoonheid.
  • Op woensdag 20 december is er van 10u tot 12u30 een workshop rond ‘Licht’ met de Verhalenkist. We luisteren naar het prachtige verhaal van 'Alladin en de wonderlamp' en boetseren daarna een kaars, versieren theelichtjes en maken een papieren lantaarn die mooie vormen op de muur tovert in het donker. Alle kinderen van 8 tot 12 jaar zijn welkom.
    Let op: het aantal inschrijvingen is beperkt.

Voorlezen is het leukste kwartiertje van de dag. Als u zelf graag eens zou voorlezen in de Vertelstoel, dan kan dat natuurlijk. Dit kan zowel voor leerkrachten die graag met de klas langs komen in de bib als voor alle leners tijdens de openingsuren. Geef een seintje aan de bibliotheekmedewerkers van Oostakker.

Alle activiteiten zijn gratis! Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09 2518794.

Bron: vertelstoel.tumblr.com

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.