BruudruusterRock 2016 op 6 augustus

Bruudruusterrock is dit jaar al aan zijn 8ste editie toe, die zal doorgaan op zaterdag 6 augustus. Aan het intussen gekende concept wordt niet geraakt: ze bieden opnieuw een gevarieerd programma van zowel muziek als randanimatie voor jong en oud. En bovenal: het blijft volledig gratis!. Het festival start vanaf 13u30, en gaat door op het kerkplein van Oostakker dorp.

Update: BruudruusterRock 2018 

BruudruusterRock wordt al sinds 2009 door een enthousiaste groep vrijwilligers van Jeugdhuis Maegher Goet georganiseerd. Waar de eerste editie op een opkomst van ongeveer 300 bezoekers kon rekenen, brengt BruudruusterRock nu al enkele jaren steevast ongeveer 2500 mensen op de been. Je kan dus wel stellen dat BruudruusterRock in enkele jaren tijd is uitgegroeid tot een vaste waarde.

Intussen zijn we toe aan de achtste editie, die zal doorgaan op zaterdag 6 augustus 2016. Net als de voorbije jaren wil men met BruudruusterRock de uitgaanskalender in Oostakker tijdens de zomermaanden wat meer invulling te geven. De organisatie wil daartoe een gevarieerd programma van kwalitatief hoogstaande optredens aanbieden.

Maar BruudruusterRock 2016 is veel meer dan alleen een festival voor de jeugd. Het probeert ook een brug te slaan tussen de jeugd, de Oostakkerse bevolking en het verenigingsleven. Dit doen ze onder andere door al sinds de eerste editie samen te werken met andere lokale verenigingen zoals Speelplein ’t Speelakkertje en Chiro Sint-Amandus Oostakker.

BruudruusterRock, met de ‘U’ van Uustakker, wil een echt dorpsfestival zijn. Het feit dat ze op een trouw publiek kunnen rekenen bewijst dat ze ook in dat opzet slagen. Ze voorzien steevast een programmatie van groepen in twee luiken. Enerzijds is er een namiddagprogramma, waarmee we naast de jongeren ook een iets ouder publiek willen aanpreken. Zo is er al enkele jaren een volwaardig tweede podium, waar in de namiddag een kidsband en later op de avond een coverband het beste van zichzelf geven.

Daarna volgt een avondprogramma, met een mix van plaatselijk opkomend talent waaronder KORINTHIANS, dat door middel van een rockrally werd geselecteerd en meer gevestigde waarden binnen het muzieklandschap. Hiermee willen ze dan vooral de jeugd bereiken. De toppers voor dit jaar zijn o.a. Amy Winehouse Tribute Band en The Kids. Als laatste groep komt dit jaar opnieuw een coverband het feestje in schoonheid afsluiten. Deze keer kozen ze voor "The BaseBallBats".

Naast de optredens wordt ook randanimatie voorzien (zoals springkastelen, schminkstand en een visspel), om ook jonge gezinnen met kinderen uit de buurt aan te trekken en er een echt buurtfeest van te maken. Pintjes en andere dranken zijn er aan democratische prijzen.

Een evenement als dit organiseren kost niet alleen veel tijd en energie, maar vooral ook geld. Dankzij de logistieke steun van verschillende stadsdiensten kunnen ze al belangrijke kosten besparen, maar ook dankzij de talrijke sponsors kunnen ze dit gratis festival blijven inrichten. Het blijft elk jaar echter weer een moeilijke oefening om met een heel beperkt budget een kwalitatief hoogstaand festival te organiseren.

Programma Bruudruuster Rock 2016

Main Stage

 • 14u00: KORINTHIANS (winnaar Rockrally)
 • 15u30: Amy Winehouse tribute band
 • 17u15: The Grassroots Movement
 • 19u15: Wooly Mammoths
 • 21u00: the KIDS
 • 23u00: the BaseBallBats (coverband)

Kids & Fun Stage

 • 14u45 en 16u30: Vroink, spetterende muziekgroep kidsband
 • 18u30: PopCollege covers
 • 20u15 en 22u00: Alfonso del Ganda (coverband)

Afterparty

 • 01u00: JNS
 • 02u30: DJ BONHEURE
 • 03u30: Dj denau

Meer info

bruudruusterrock 2016 affiche

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.