Boerenmarkt Oostakker: recht van bij de boer

Op vrijdag 25 maart start een boerenmarkt op het dorpsplein van Oostakker. De boerenmarkt is elke vrijdag voor iedereen toegankelijk tussen 11 en 14 uur.

Een boerenmarkt in Oostakker?

Consumenten krijgen meer voeling met waar hun eten vandaan komt als ze de producten rechtstreeks van de lokale boeren of producenten kunnen kopen. Het organiseren van een boerenmarkt is één van de initiatieven rond duurzame voeding en stadslandbouw. Zo werkt de Stad aan het verduurzamen van het voedselsysteem in Gent. De boerenmarkt wil consumenten aanmoedigen om bewust en gezond te consumeren en producten van eerlijke handel en duurzame landbouw beter te leren kennen en appreciëren.

Momenteel bestaan in Gent al 6 boerenmarkten. Op een boerenmarkt worden hoofdzakelijk binnenlandse producten afkomstig van de landbouw, de tuinbouw, de bloementeelt en de veefokkerij rechtstreeks door de producent verkocht. "Recht van bij de boer", zoals we zeggen. De boerenmarkt in Oostakker is de 7de boerenmarkt van Gent.

Op de wekelijkse boerenmarkt in Oostakker kan men terecht voor eieren, zuivelproducten, groenten, bloem, vlees, fruit, aardappelen en zelfs bloemen. Uniek project dankzij samenwerking boeren en werknemers.

Uniek is dat de boerenmarkt in Oostakker zich niet alleen richt tot de buurtbewoners, maar ook specifiek tot de bedrijven in de Gentse Kanaalzone. Werknemers uit de Gentse havezone kunnen via de website www.korteketenoostvlaanderen.be een bestelling plaatsen van groenten, fruit, vlees of eieren (de producten aangeboden door De Vierklaver), dit telkens vóór dinsdag. Op vrijdag kunnen zij dan op de boerenmarkt de producten afhalen. De producten die via deze website worden besteld, worden aan kortingsprijzen aangeboden.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.