Boek "Oostakker in de 20ste eeuw" van Roger Poelman

Op 22 januari 2014 is Roger Poelman overleden. Velen onder ons (waaronder ook ik) hebben in het secundair nog Frans van hem gehad op Edugo of Glorieux of kennen hem als dé heemkundige van Oostakker en Sint-Amandsberg.

Roger PoelmanRoger Poelman had met zijn kinderen afgesproken om het restant van boeken die hij geschreven heeft, te schenken aan de Heemkundige Kring De Oost-Oudburg en het DSMG waar hij lid en voormalig voorzitter was.

Een van de boeken die Roger geschreven heeft, is getiteld "Oostakker in de 20ste eeuw". Het boek telt 264 pagina's aan geschiedenis over Oostakker en is een must voor wie wat meer over Oostakker wil te weten komen. Talrijke onderwerpen komen aan bod: het onderwijs, het gemeentebestuur voor Oostakker in 1977 door Gent opgeslorpt werd, het executieoord van Oostakker, de wereldoorlogen...

Er zijn nog een aantal exemplaren (OP=OP) te koop aan slechts 10 euro bij de huidige voorzitter van de Heemkundige Kring De Oost-Oudburg Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen. Wil je zo een uniek aandenken aan Roger Poelman of wil je meer weten over de geschiedenis van Oostakker, contacteer dan Louis Gevaert op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/228 73 58 en vermeld ons artikel. Ook 2 andere boeken van de hand van Roger Poelman "Terugblik op Sint-Amandsberg" en "125 jaar Groot-Begijnhof" kan je kopen aan respectievelijk 20 euro en 15 euro.

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.