Bewoners Wittewalle willen fietspad

De bewoners van de Wittewale en Borkelaarstraat hebben een petitie gestart. Ze willen namelijk een fietspad in de drukke straat. 

De straat Wittewalle wordt heraangelegd zonder fietspaden, dat begrijpen de inwoners niet. Er is voldoende plaats voor een fietspad en het is vrij eenvoudig om fietspaden aan te leggen op de brede groene bermen of het grind.

Tevens wil men de baan 1m versmallen en komt er dus nog een 1m bij om te gebruiken voor een fietspad. Enkel een kort deel van de straat is te smal, maar dat is geen reden om over de hele lengte dan maar geen fietspad in te richten. Voor het beperkt stukje dat te smal is kan de stad eventueel fietssuggestiestroken voorzien, zoals dat op vele plaatsen in Gent gebeurt.

"Een fietspad zal de verkeersveiligheid sterk verbeteren", weet Luc Meert, de voorzitter van het buurtcomité. "Er rijden door Wittewalle veel fietsers: de straat wordt als fietsroute gebruikt door scholieren en door werknemers van het nabij gelegen Skaldenpark en de haven. Er rijden ook bussen van De lijn. De combinatie van het vele autoverkeer, openbaar vervoer en fietsers is momenteel niet veilig. Fietspaden zijn zeker niet overbodig, maar zullen integendeel de veiligheid van de fietsers echt verbeteren."

Een overgrote meerderheid van de bewoners wil fietspaden. Al van bij de eerste informatieavond over de heraanleg van Wittewalle hebben bewoners naar een fietspad gevraagd. Maar tot nu toe wil het stadsbestuur niet ingaan op deze vraag. Daarover zijn zij zeer teleurgesteld. Zegt het stadsbestuur niet dat zij meer mensen op de fiets willen? De petitie voor fietspaden in Wittewalle, werd ondertekend door 90% van de inwoners van Wittewalle en van de Borkelaarstraat.

Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw zegt dat een fietspad nog kan maar verschuilt zich achter het doel van de heraanleg: sluipverkeer beperken en met collectorwerken voorkomen dat de straten overstromen bij hevige regenval. Als de werken nu zouden stopgezet worden en hertekend moeten worden, dan verliezen ze tijd door lange onteigeningsprocedures, en blijft de straat ondertussen overstromen. 

inwoners wittewalle willen fietspaden

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.