Benefiet-eetfestijn voor Lenn Van Gysel

Op zaterdag 23 en zondag 24 april 2016 organiseert de familie Van Gysel uit Oostakker een benefiet-eetfestijn voor hun zoontje Lenn. Papa Pieter doet hier zijn verhaal over het waarom.

Het verhaal van Lenn

Pieter Van Gysel:

5 jaar geleden, op 21 april, startte een nieuw avontuur voor ons gezin. We wisten hoe die dag begon, maar hadden er nooit bij stil gestaan wat een wending deze kon aannemen vooraleer te tuimelen in een groot avontuur met ups en downs. Het was een mooie donderdagochtend. Bij het vertrek thuis was het nog donker. In alle haast begaven we ons naar het ziekenhuis om ons wondertje te zien geboren worden.

We werden snel geholpen door vroedvrouwen en een arts, en voor we het beseften waren we (de ene al wat meer dan de andere :-)) er klaar voor. De zon kwam net op en het beloofde een prachtige lentedag te worden. De bevalling verliep super vlot en al snel zagen we een klein jongetje verschijnen, klaar om de wereld te verkennen. Tot daar het mooiste van het verhaal, op dat moment.

Even snel als we beseften dat we fiere ouders waren geworden, stond er plots een leger artsen in de verloskamer. Er werd ons meegedeeld dat ons zoontje een open rugje had en mogelijks ook hydrocefalie (waterhoofd). Er was nog 5 minuutjes tijd om ons wondertje bij ons te nemen, toen 8 verschrikkelijke uren van wachten startten omdat Lenn onmiddellijk verschillende zware operaties moest ondergaan.

We werden naar de kamer gebracht en het wachten kon beginnen, nog steeds niet goed wetende wat er net allemaal was gebeurd, en vooral wat er ons te wachten stond. Na de langste uren van ons leven mochten we ons mannetje een bezoek brengen op de neonatologie. Daar kregen we de boodschap dat Lenn geen tot weinig gevoel had van de navel af alsook informatie over de zware gevolgen van het letsel bij Lenn.

Er werd ons voor de eerste keer getoond hoe te sonderen en uitgelegd welke medicatie hij, hoogstwaarschijnlijk levenslang, zal moeten krijgen. Na twee weken werden we ontslagen uit de neonatologie en een onbekend avontuur ingestuurd. Het is en was ongelooflijk zwaar dit als kersverse ouders te ondergaan. Maar nadien ga je voor de volle 200 % er tegenaan om er zo het beste van te maken.

Ons geheim is eigenlijk gewoon Lenn. Hij is er evenveel voor ons als wij voor hem. Met een glimlach, een mooie blik, een onvoorwaardelijke knuffel. Ondertussen groeit hij verder uit tot de meest ongelooflijk positieve jongen die ons elke dag de kracht geeft tevens alles te geven zoals hij dat zelf ook doet.

Ook voor hem staat de tijd niet stil en kleine jongens worden uiteraard ook groot. Om hem de kans te geven een aantal handelingen zoveel mogelijk zelf te doen, plannen we zijn slaapkamer verder aan te passen en een volledig op maat van zijn noden badkamer te plaatsen. Daarvoor organiseren we een eetfestijn.

Benefiet-eetfestijn

Er zijn zo een 450 mensen ingeschreven voor het festijn. Inschrijvingen zijn afgesloten, maar wie nog wil steunen kan dat zeker op BE92 9731 4372 3823.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.