Afschakelplan Oostakker & Gent voor komende winter: zit jij zonder elektriciteit?

We schreven eerder al over de mogelijke brown-out deze winter. Het volledige afschakelingsplan is nu bekend. Zit jouw straat erbij? Zoek het hier op.

Oostakker zit grotendeels in de afschakelzone. Hierbij de lijst met straatnamen en de schaarsteschijven in Oostakker en Gent.

 

Wat betekent de schaarsteschijf?

Het afschakelplan bevat 6 schijven. afschakelingsplan oostakker gentElke schijf is goed voor 500MW, die bij afschakeling uitgeschakeld wordt. De verschillende schijven zijn verspreid over de verschillende provincies of regio’s in België. Indien er schaarste heerst en de maatregelen om de consumptie te verminderen onvoldoende blijken, zal een eerste schijf afgeschakeld worden. Op die manier komt de stabiliteit van het net niet in gevaar. Mocht dit onvoldoende blijken, kan een 2de schijf ook afgeschakeld worden. Een afschakeling duurt maximaal 2 tot 3 uur.

Indien er op een later tijdstip opnieuw afgeschakeld moet worden, zullen eerst de andere schijven aan de beurt zijn. Er is dus een rotatiesysteem voorzien, zodat niet steeds dezelfde mensen geïmpacteerd worden. In principe wordt gestart met de afschakeling van schijf 6, vervolgens schijf 5 enz.

Indicatief

Zonder valse hoop te geven: deze informatie is slechts indicatief, want "ons net verandert constant," zegt Eandis. "Het kan zijn dat een bepaalde straat door een andere cabine zal worden gevoed dan vandaag het geval is." Het is dus niet mogelijk om met volledige zekerheid te zeggen of een gebruiker al dan niet afgeschakeld zal worden.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.