7 tips om het hoofd koel te houden tijdens de hittegolf

De komende dagen wordt het extreem warm in België. We geven jullie daarom graag een aantal tips mee om de hittegolf in Oostakker te doorstaan.

 

tips hittegolf

Drink veel en regelmatig

Daarmee bedoelen we water. Onze lokale drankencentrales Goossens en Geers hebben ruime voorraden aan verfrissende dranken. Minstens 2-3 liter verdeeld over de ganse dag. Probeer alcohol zo veel mogelijk te vermijden aangezien dit een omgekeerd effect heeft.

Zoek de koelte op

Waar in Oostakker vind je koelte? In de grootwarenhuizen Carrefour en Okay. Je hoeft er niet in de frigo’s te kruipen, maar de winkels zijn meestal een stuk frisser dan je eigen woning. Je kan dan meteen je boodschappen doen voor de heerlijke slaatjes en BBQ’s die massaal op het menu staan.

Eet een ijsje

Hoor je het deuntje van Mister Sandman door de straten van Oostakker? Dan is de ijskar daar! Een ijsje kan zo smaken en je heel eventjes afkoelen. Pas op dat het niet te snel smelt. Sommige straten van Oostakker worden echter niet bediend, dus koop er misschien enkele voor thuis terwijl je de koelte van de grootwarenhuizen opzoekt.

Koop een ventilator

Nog geen ventilator of nood aan een extra? Je vindt er wellicht nog bij Krefel of Mediamarkt Oostakker. Geen zin om uit huis te gaan? Bestel er vandaag en die wordt morgen geleverd door Bol.com.

Doe aan waterspelletjes

Zonder al te veel water te verspillen, kan het zeer verfrissend zijn om met de kinderen, buren of vrienden waterspelletjes te spelen. Heb je een tuinsproeier op regenwater die je ‘s avonds aanzet om je gazon groen te houden, loop er dan gerust door. Het is leuk en verfrissend op een zwoele avond. En als het begint te regenen, loop er dan ook eens lekker in.

Zoek schaduwrijke plekjes op

Oostakker heeft een aantal plaatsen waar de zon niet schijnt. Ga je al bidden om wat regen aan de grot van Lourdes? Maak dan ook een wandeling in het bos. Het is er een pak aangenamer dan in de felle zon. Onderweg naar daar uiteraard goed insmeren!

Probeer te genieten

Probeer een beetje te genieten van het (te) mooie weer. Het zal warm zijn voor iedereen. Probeer elkaar niet te ergeren. Dat maakt het alleen nog maar warmer. Het zal weer snel voorbij zijn.

 

Heb je zelf ook nog tips? Laat het ons zeker weten in de comments.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.