1STE GENTSE OPEN CHALLENGE CUP IS EEN SUCCES IN DE TAEKWONDO SPORT

Op 4 juni 2017 zette Taekwon-Do sportschool Chon-Ji Oostakker weer eens op de kaart. Deze club die deel uitmaakt van de Internationale Taekwon-Do Federatie (ITF) organiseerde voor alle andere Belgische en naburigeTaekwon-Doclubs een hele dag lang een complete wedstrijd “OPEN CHALLENGE CUP” voor de jeugd, junioren en senioren. Deze Koreaanse krijgskunst voor jong en oud omvat stijlfiguren, sparring, special techniques en nog veel meer.

 

Er namen liefst 110 beoefenaars deel uit minstens 11 sportscholen waaronder ook Nederlandse sportclubs. Enkele Europese kampioenen namen ook deel aan de wedstrijd.

In de voormiddag werden de kijklustigen vermaakt met de verfijnde tuls (stijlfiguren). Tijdens de middag was het aan de springers (sprongtechnieken) en in de namiddag lag de nadruk op semi-contactsparring (gevecht).

Sportschool Chon-Ji (Erkende Gentse sportclub) die de organiserende club was, was aanwezig in alle disciplines met 16 clubleden. De club ging naar huis met 6 gouden medailles, 5 zilveren medailles en 8 bronzen medailles.

Taekwon-Do blijft één van de betere verdedigingssporten die zelfs deelnemers van hoge leeftijd fit en gezond houdt met als stokpaardje het gevarieerd benenwerk.

De organisatie dankt de geïnteresseerden en hulpvaardige mensen die deze dag mogelijk maakten. Deze wedstrijd was in samenwerking met Stad Gent en VDK Gent.

Wil je meer weten over de club? Neem dan contract op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.